Zes tegengestelde kernbehoeften

De School voor Praktische Menskunde heeft ontdekt dat mensen (nu nog niet zichtbare) kernbehoeften hebben, die van invloed zijn op de communicatie. Iedere behoefte heeft namelijk een eigen vorm van communicatie. Juist deze verschillende communicatiepatronen staan dikwijls een goede en prettige samenwerking in de weg.

Teamindividualisering voor communicatie nieuwe stijl

Het verschil met teambuilding is dat de neuzen juist niet meer dezelfde kant opgestuurd worden. De nieuwe invalshoek is om juist gebruik te maken van de verschillende invalshoeken van teamleden. Daarmee worden deze verschillen kwaliteiten die tot hun recht kunnen komen.

Hoe gaat teamindividualisering  in zijn werk

De opbouw kan plaatsvinden door elkaar vanuit de eigen invalshoek te leren begrijpen en aanvullen. Aanvullen en juist niet proberen te veranderen. Er is namelijk geen sprake van goed of fout. Het leren herkennen van deze behoeften zorgt voor een verbetering van de samenwerking van binnenuit. Het lijkt misschien moeilijker dan het in werkelijkheid is, maar de herkenning bij jezelf zorgt ook voor de herkenning bij de ander. Ieder mens heeft namelijk alle zes paar tegengestelde behoeften in zich, alleen bepaalt meestal één het communicatiepatroon. Irritatie, terughoudendheid en een verstoorde werksituatie kan nu plaats maken voor erkenning en respect voor elkaars ‘anders’ zijn.   

Preview hier                                          

Teamindividualisering (Gedrukt boek) € 25,00 Hier te koop  en in alle boekwinkels

Direct hier te downloaden al e-book PDF € 15,00.