School voor praktische menskunde

De school voor praktische menskunde sinds 1995. De school heeft vanaf het begin onderzoek gedaan naar hoe mensen denken, de effecten hiervan en hoe dit is te verbeteren voor een betere belevingswereld. zich gespecialiseerd in een mentale training en een speciale communicatietraining die is gebaseerd op de tegengestelde behoeften die mensen hebben, de effecten hiervan en hoe de omgang met elkaar, in privé- en werksituaties, verbeterd kan worden.

Deze verbeteringen in denken en omgang gaan uit van het individu.

Daarnaast geeft de school opleidingen, trainingen en licenties voor het uitbrengen van online zelftrainingen.

Het Gedachten Analyse Programma

Driedaagse (1 dag per week) verdieping van het GAP waarin je aan de hand van de herkenning van de zes kerngedachten je manier van denken ongekende nieuwe mogelijkheden geeft die een meer evenwichtiger en een meer creatievere manier van denken oplevert.

Het Gedachten Analyse Programma (GAP) is een methodiek die je dichter bij het nu en dichter bij jezelf brengt. Kerngedachten houden je nu nog tegen.

De zes kerngedachten zijn: 

1. niet te beantwoorden vragen
2. toekomstgerichte overtuigingen
3. Niet herkende fantasiegedachten
4. de mensen in je denken
5. Opdrachten
6. Besluiten

De behoeften- communicatietraining

Een 1 daagse verdiepingsdag waarin je aan de hand van de herkenning van de zes tegengestelde behoeften de communicatiepatronen van jezelf en van anderen leert herkennen en er gericht mee om te gaan.

De zes tegengestelde behoeften zijn:

1. Product – mensgericht
2. Solist – teamspeler
3. Risiconemend – risicomijdend
4. Overzchtzoeker – verschilzoeker
5. Sfeergericht – resultaatgericht
6. Moeter – willer

Teamindividualisering

Een nieuwe invalshoek om de samenwerking te verbeteren. Een in company training die de verschillen in behoeften en communicatiepatronen zichtbaar maakt.
Teamindividualisering betekent mensen individueel motiveren en gericht gebruik laten maken van de mogelijkheid om elkaar aan te gaan vullen.
Wanneer mensen met de met deze kennis verschillen en overeenkomsten van elkaar gaan ontdekken ontstaat meer begrip voor elkaar.

Online trainingen

Onlinetrainingen worden verkocht door licentiehouders. Zie als voorbeeld:

1. communicatieprofiel nieuwe stijl met zelftraining    2. relatieprofiel.

Share