Sinds 1995 geeft de school voor praktische menskunde coaching en trainingen waarbij de twee door de school ontwikkelde methodieken centraal staan.

Kernbehoeften

Zes paar kernbehoeften zijn vanaf 1997 gebruikt bij coaching, werving en selectie, beroepskeuze en bij teamindividualisering. Van alle kennis en ervaring is een plug-in gemaakt. In deze plug in zitten 48 keuzevragen met als uitslag een persoonlijk communicatieprofiel wat gelijk per e-mail wordt gestuurd.  Naast de uitslag wordt in dezelfde e-mail een handleiding gestuurd in PDF van 49 pagina’s. Samen vormen zij de zelftraining.

De zelftraining

De uitslag van het persoonlijk communicatieprofiel vormt de basis. Door middel van een grafiek wordt zichtbaar in welke mate een kernbehoefte aanwezig is. Met de handleiding wordt duidelijk wat dit betekent en hoe om te gaan met tegengestelde kernbehoeften. Daarvoor is herkenning van elke kernbehoefte nodig. Dat is mogelijk door de kennis in de handleiding.

Gedachten Analyse Programma (het GAP)

Trainingen

Gedachtenanalyse van het Gedachten Analyse Programma is ingezet bij coaching en veelal bij grote veranderingen binnen bedrijven die onrust veroorzaakten. Ziekteverzuim verminderen. Cultuuromslag maken. Creativiteit en samenwerking naar een hoger niveau brengen.  Een extra vaardigheid ontwikkelen voor de manier van denken.   

Zelftrainingen

Alle kennis en ervaring vanaf 1995 is omgezet in zelftrainingen.  Het doel is om hiermee een breder publiek te bereiken en voor iedereen toegankelijk. Daarom is een belangrijk deel van de volledige training gratis te downloaden.