Kerngedachte niet te beantwoorden vragen

 

Een niet te beantwoorden vraag is een vraag waar geen antwoord op is, omdat wij, door het speelveld van ons denken, niet het vermogen hebben om dit antwoord te kunnen vinden,.

Een vraag is de ontsteking die de motor in beweging zet en laat draaien

Zoek een antwoord, is de opdracht. De motor is het denkproces van ons brein. Gedachte na gedachte. Tijdens ons onderzoek bleek dat vragen de bron vormen van een gedachteproces dat leidt tot: piekeren, malen, stress, verlegenheid, veel soorten angsten, zorgen maken, allemaal met de restrictie dat daar gedachten bij moeten komen. Iets wat in veel gevallen gebeurt.

De niet herkende fantasiegedachten en overtuigingen, die na een niet te beantwoorden vraag opkomen, zorgen ervoor dat het in beweging gezette brein doordraait. Elke vraag die erbij wordt gesteld zorgt weer voor een nieuwe ontsteking.

Het denkproces gaat door, als er een niet te beantwoorden vraag wordt gesteld

Het brein doet wat gevraagd wordt, het zoeken naar het antwoord op een vraag. Ook al is dat niet te vinden.

De intelligentie en de keuzes zitten dus in de stem in ons hoofd. Deze stem leren de goede vragen te stellen, geeft de mogelijkheid om ons brein beter te gebruiken. Dit kan met het besef van het speelveld van ons denken. Dat besef geeft de belangrijkste verandering en verbetering.

Hierbij komt ook het ik in beeld. Wie of wat stelt de vraag?

Dat is een voor ons niet te beantwoorden vraag. Wat duidelijk werd in het onderzoek is dat het de stem in ons hoofd is, de stem waar we mee denken. Een soort piloot in de cockpit, een onderdeel van onze kernidentiteit. Wij geloven dat dit energie is.
Het brein is dan de motor. De motor, ons brein, kan geen antwoord vinden als het over de toekomst gaat, over wat een ander denkt of voelt en over oneindigheid. Dat is de beperking die wij mensen hebben. Het speelveld van ons denken.

Leren binnen het speelveld te denken geeft mogelijkheden. Nieuwe mogelijkheden om evenwicht te vinden, creatiever te denken, om gelukkiger te zijn. Dat is het nieuwe denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *